Zúzmarás (2006)


A Frostbiten első képkockáján vér fröccsen a fehér hóra – egy ukrán mezőn a második világháború kellős közepén. Egy, skandináv alakulat egy elhagyott viskóban orosz vámpírokat talál a spájzban, de egy áttűnés után mintha hirtelen a Redvás Amál újabb változata kezdődne, a tizenéves Saga orvos édesanyjával érkezik meg a sarkvidéki városba. Aztán a 30 Days of Night (itt még csak a képregény) is kap egy főhajtást: a környéken éppen akkor köszöntött be a 30 napig tartó sötétség. Így különösen ciki, hogy véletlenek egész sorozata – egy gonosz orvos, néhány ecstasynak álcázott pirula, egy béna medikus, egy házibuli - a városra szabadítja a vérszívókat. A hajnalra pedig még egy hónapig várni kell...


Kicsit meglepődtem,hogy 2006-os a film,eddig még csak hírből sem hallottam róla,pedig állítólag a 10 legjobb vámpíros film között van.Nos,azt elismerem,hogy a svédek egyedit alkottak a véres-humoros-vámpíros filmjükkel,de azt még csak véletlenül sem jelenteném ki,hogy ez az egyediség együtt jár azzal,hogy ez egy kurva jó film lenne.
Egy harcjelenettel indul a film,a II.világháború idejében vagyunk.Egy csapat német katona próbálja tartani magát a fagyos ukrán vidéken,ahol szerencséjükre találnak egy kis faviskót.Már épp kezdenék magukat jól érezni,amikor megjelenik egy orosz vámpír,aki majdnem mindenkit lemészárol.Ezután ugrunk az időben,anya és lánya épp beköltöznek a frissen vásárolt skandináv otthonukba.Meglepő módon pont a 30 napos éjszaka beállta előtt jönnek,úgyhogy az egész film éjjel játszódik,jó vámpíros mozihoz méltón.A lány hamar beilleszkedik,elhívják egy buliba is,az anyuka meg a helyi kórházban fog dolgozni a különc génkutatóval.Eközben az egyik medikus ellop pár érdekes pirulát,ami végül eljut a buliba és kicsit megőrjíti a fiatalokat.
Nagyjából ennyi a film,vannak vicces jelenetek,vannak durva jelenetek,de annyira engem nem fogott meg a film.Mondjuk az először vámpírrá változó medikus anyósékhoz történő látogatása nagyon durva lett,ott aztán mindent felsorakoztatnak,ami egy vérszívós filmben megtalálható.Vasárnap délutáni szórakozásnak ideális.

Letöltés:
http://www.filesonic.com/file/r000216945/26886353/Frostbiten
http://www.filesonic.com/file/r000216945/26886381/Frostbiten
http://www.filesonic.com/file/r000216945/26886413/Frostbiten
http://www.filesonic.com/file/r000216945/26886101/Frostbiten

Felirat:
http://www.4shared.com/document/-O7Oa3bN/Frostbiten2006SWEDiSHDVDRipXvi.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése