Higanjima (2009)


Miyamoto Akira bátyja évekkel ezelőtt eltűnt. Egy nap egy titokzatos lány, Rei felveszi Akira-val a kapcsoaltot és azt állítja, hogy ő tudja hol rejtőzik a bátyja. Ugyanekkor furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok veszik kezdetüket a városban. Akira és barátai nem hisznek a szemüknek, amikor egy vámpír rájuk támad, Rei az aki megmenti őket.
Rei azt állítja, hogy Akira bátyja, Atsushi egy Higanjima nevű szigeten tartózkodik. A sziget nincs rajta egy térképen sem, a létzéséről senki sem tud. Akira és barátai elindulnak hát a szigetre, hogy felkutassák az eltűntnek hitt Atsushi-t. A szigetet azonban vámpírok uralják, akik vadászatot indítanak ellenük. Ezzel megkezdődik a túlélésért való harc, de felbukkan egy segítő is.


Ha nem olvasok róla,akkor is rájövök magamtól,hogy itt bizony egy manga adaptációról van szó.A történet,a karakterek,a viselkedésük,a helyszínek és a cselekmény minden mangára vagy animére hajaz.Ez kinek bejön,kinek nem,nekem speciel ez tetszett.
Vámpíros múvi lévén kíváncsi voltam,lesz e a filmben valami egyedi és nem kellett csalódnom.A vámpírokat nem ölte meg a napfény,voltak köztük öregek és fiatalok,ráadásul itt harapás után nem mindenki változott egyből vámpírrá,ahhoz előbb kellett kapnia vámpírvért is.Nem mellesleg egyik főhősünk nem is (csak) karddal,hanem valami batár nagy rönkkel verte szét ellenségei fejét,ami elég "szimpatikus" újítás lett.
Látványra tipikusak a vámpírok,kivéve fő vérszívónkat és a repülő segédjét,meg a "félig robot" csávót,ők eltérnek az átlagostól.A végén egy brutális szörnyünk is,aki igencsak aprítja a jó népet,de végül mérete a vesztét is okozza.A helyszín szép,jól eltalált,illik a történethez,ami egy kicsit romantikusra sikeredett olykor,meg egy-két helyen csöpögős is,de elmegy.A drámai vonal kompenzálja a dolgot,plusz a rengeteg akció meg vér,ami a horrorosabb japán filmek kötelező kelléke :)
Bőven meg lehet nézni egyszer a filmet,sőt,aki bírja az olykor rohadt idegesítő "superhero-nak hiszem magam" Rei-t,az akár többször is megsasolhatja.Egyedi dolgai miatt szépen kiemelkedik a mai vámpíros filmek közül.

Letöltés:

CD1: http://www.fileserve.com/file/DJYenex/Higanjima.2009.JAP.DVDRip.XviD-AXiNE.Upload.Gecerken.part1.rar
CD2: http://www.fileserve.com/file/ENTH5K2/Higanjima.2009.JAP.DVDRip.XviD-AXiNE.Upload.Gecerken.part2.rar

Felirat:
CD1: http://www.4shared.com/document/k2ZzOs9I/axine-higanjima-cd1.html
CD2: http://www.4shared.com/document/vcaAPvnt/axine-higanjima-cd2.html



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése