Síri találkozások (2011)


Lance Preston és csapata egy szellemvadász reality tévésorozatot forgatnak, melynek egyik részének kedvéért beköltöznek a Collingwood Pszichiátriai Kórházban, ahol évek óta paranormális tevékenységre utaló jeleket tapasztalni. Odabent aztán rögtön rájönnek, hogy az épület több mint különleges, és komolyra fordul a dolog, mikor eltévednek a szobák és folyosók alkotta labirintusban, és megjelennek a szellemek is.


 Jönnek lassan az egész napot filmnézéssel tölthető idők, mert ugye kinek van kedve kimenni ilyen hidegben a szabadba :) Szóval szerintem újra szép mennyiségben fogom posztolni a különböző jó kis filmeket, úgyhogy kezdem is az év egyik nagy durranásának ígérkező Grave Encounters-el.
Kézikamerás film révén senki se várjon nagyon durva effekteket meg látványos CGI elemeket, viszont amit ebből ki lehetett hozni, azt a készítők teljes mértékben ki is hozták. Hasonlóan a Paranormal Activity-hez, itt is vannak csak bizonyos helyeket figyelő kamerák, illetve a szereplők is visznek magukkal néhány éjjellátóval felszerelt masinát, aminek mint később kiderül, igencsak nagy hasznát veszik.
A film elejéről nekem a South Park-nak az a része ugrik be, amikor parodizálják a Szellemvadászokat és mindenféle hülye helyzetekbe hozzák őket. Ez viszont csak egy pár perces érzés volt, mert itt már az elején lelövik a poént, főhőseink mindent csak megjátszanak, senki sem hisz közülük a szellemekben.
Mikor elérkezik az este, a gondnok bezárja őket és megbeszélik, hogy reggel hatkor jön értük és mennek haza.Pár óráig nem is történik semmi, aztán kisebb incidensek után elkezdődnek a paranormális dolgok történni. A kezdeti zajok után már személyes kontaktus is kialakul, majd egyikőjük eltűnik és indul is a pánik...
Sok helyen félelmetes, már csak a helyszín miatt is, a film. A hanghatások szerintem annyira nem érvényesülnek, viszont a képi világ így a sötétben este nézve elég félelmetesre sikeredett. Ha nem is az év nagy durranása, mindenképp nézésre érdemes film a borzongás kedvelőinek.

Letöltés:
http://www.wupload.com/file/307892689

Felirat:
http://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/4225797/grave-encounters-hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése