Apollo 18 (2011)


Számtalan sikertelen próbálkozás után az amerikai NASA útjára indította az Apollo 18-as csapatot, három fővel a fedélzeten, hogy többnapos tartózkodással felfedezzék a Hold titkait, olyan mintákat gyűjtve, mellyel talán kicsivel többet tudhatunk meg Föld bolygónk kistestvérének a létezéséről. A küldetés eleinte jól alakult, az asztronauták már három napja voltak a kisbolygón, mikor valami váratlan dolog történt. Az űrhajósok egy elsőre érintetlennek tűnő orosz űrsiklót találtak, mely fedélzetének nagy százalékát vérfoltok borították…


Szeretem a kézikamerás filmeket, az Apollo 18 pedig a dokumentum film jellegével még egy plusz pontot is elkönyvelhet magának. A film "minősége" is elég korhű lett, persze ez lehet attól is, hogy kicsit még mozis a felvétel, de szerintem simán elmegy '70-es vagy '80-as évekbeli dokumentum filmnek.
Az Apollo 18 két fő helyszínen játszódik, az egyik egy szűk kis űrhajó, a másik pedig maga a Hold. Látványra  senki se várjon színpompás dolgokat, elég sötét és komor a film. A felvételek során olykor láthatunk kiemelt részeket, ahol a Holdon lévő életre utaló jeleket találunk. Főhőseink elég hamar bajba kerülnek, a rádió kapcsolat sokat akadozik és áramkimaradások is vannak, de az igazi gondok az orosz űrhajó megtalálása után kezdődnek, amikor is egyiküket megfertőzi egy "holdlakó". Társa próbálja őt megmenteni, persze nem sok sikerrel.
A vége szerintem elég kiszámítható, mindenesetre izgalmasnak mondható a film végig, egyszeri megnézésre mindenképp ajánlott.

Letöltés:
http://www.wupload.com/file/1881013956

Felirat:
http://hosszupuskasub.com/downloadfilm.php?file=1214270628.zip



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése