A dolog (2011)


Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.


Nagyon rég láttam már ennek a filmnek az eredeti verzióját, úgyhogy nem ahhoz fogom hasonlítani inkább, hanem úgy teszek, mintha ez egy eredeti és új ötlet lenne. :)
A havas és kietlen táj, a segítség hiánya és az intelligens ellenség kombinációja nekem bejön, visz egy csomó izgalmat a filmbe. Itt nincs az, hogy csak simán lelövöm a szörnyet vagy hogy majd jön valaki és megment, az ember itt csak magára számíthat és a képességeire.
A sztori egyszerű, de mégis hatásos : valahol az Antarktiszon találnak egy űrhajót meg a sofőrjét. Ide hívnak egy pár tudóst, azok örülnek az újnak,de aztán elszabadul az idegen lény és innen kezdetét veszi az akció.Hogy egy kicsit bonyolítsunk is rajta, az elszabadult lény képes bárki alakját felvenni, így mi sem tudhatjuk mindig biztosra, hogy ki is fog éppen ölni vagy meghalni.
A látványos átváltozások nagyon jól sikerültek,a dolog épp eléggé félelmetes és "hihető" lett. Azt, hogy ki és mikor fog átváltozni elég nehéz kiszámítani, de apró jelek azért mindig vannak.Szerintem mindent összevetve ez egy jó film lett, kellően izgalmas és látványos elemekkel. Akinek tetszett az eredeti verzió, az mindenképp nézze meg ezt.

Letöltés:
http://www.filesonic.com/file/4007812985/The.Thing.2011.R5.LiNE.XviD-ViSiON.avi

Felirat:
http://www.filmfeliratok.org/film-felirat/the-thing-2011-felirat-75722.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése