A rítus (2011)


Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is kénytelen megtanulni az ördögűzés szabályait. Római tartózkodása során találkozik Lucas atyával (Anthony Hopkins), és onnantól kezdve másképp tekint az egyházra, Rómára, a hitre és az ördögre.
Lucas atya ismeri a hit sötét oldalát. Az idős pap az életét tette a gonosz elleni küzdelemre, és nem válogat az eszközökben. Azt reméli, hogy Michael személyében végre rátalált a rég keresett tanítványára.


Sir Anthony Hopkins a Bárányok hallgatnak óta nagyon nagy kedvenc,próbálom is begyűjteni a filmjeit és úgy gondoltam ez alól az Ördögűző-re hajazó The rite sem lehet kivétel.És hogy milyen a film?Szerintem nagyon jó.
Michael apja mellett segédkezik a temetkezési vállalkozásban,ám úgy dönt szakít a hagyományokkal és papnak áll.4 évvel később a vizsga előtt kételkedni kezd hitében,ám az érsek úgy dönt ad neki egy esélyt és Rómába küldi ördögűzést tanulni.Michael eleinte kételkedik az egészben,nem hisz a gonosz létezésében.Megismerkedik Lucas atyával (Sir Anthony Hopkins),aki több ördögűzést is végrehajt előtte,de főhősünk továbbra is hajthatatlan.Apja halála után azonban történik valami.Valami,ami után Michael is hinni kezd...
A film nagyjából erre épül,hogyan is lesz hívő egy hitetlenből,aki már egyáltalán nem tudja mi a jó és mi a rossz,vagy hogy egyáltalán léteznek-e ezek.Próbáltak itt is egy kis romantikus szálat csempészni a filmbe,de pap lévén Michael és az ördögűzésről szóló órán megismert Angie között végül csak barátság szövődik.
Hopkins rajongóknak erősen ajánlott film,de aki egy kis izgalomra vágyik,az is mindenképp nézze meg A ritus-t.

Letöltés:

http://download.hellshare.com/rts-cam-sub-magicmaker-avi/2617844/

Megjegyzés: kamerás,feliratos...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése