Halhatatlan harcos (2007)


Az Opapatikák különleges emberek. Egykor olyanok voltak mint bármely más földi halandó, de a haláluk teljesen megváltoztatta õket és így emberfeletti képességek birtokába jutottak. Most már sérthetetlenek és legyõzhetetlenek.

Techit felügyelõ tudomást szerez az Opapatikákról és minden vágya, hogy õ is csatlakozhasson hozzájuk. Találkozik is Sadok-kal, az Opapatikák mesterével aki hajlandó befogadni Techit-et, de csak egy feltétellel, ha a detektív hajlandó öngyilkosságot elkövetni.

A rendõr válaszút elé kerül, de becsvágya és kíváncsisága nagyobbnak bizonyul félelménél, ezért olyan döntést hoz, ami végérvényesen megváltoztatja az életét...


Ritkán nézek ázsiai nem-horror filmeket,az Opapatika is csak furcsa címe miatt lett feltűnő számomra.Ez a thai akció-fantasy azonban egyáltalán nem rossz...

Látványos verekedések (kb minden 10. percben láthatunk),érdekes sztori és elég sok véres jelenet a film főbb jellemzői.Igazából kicsit talán horror is,mivel rengeteg testrész-darabolás és egy elég csúnya démoni őrangyal is van a filmben.

A film középpontjában az opapatikák állnak,akik,ha jól értelmeztem,egykor emberek voltak,de öngyilkosok lettek (vagy épp megölték magukat) és haláluk után feléledt bennük rejtett képességük.Mindenki valami más dologban lett jobb,viszont minden "szuperképességnek" van egy hátulütője is,ugyanis az átok (a filmben annak nevezik) rájuk is visszahat.Ezekre az emberekre vadászik egy közülük való,de ő embereket küld az elkapásukra,akik szép számmal halnak is meg,mivel az opapatikákat nehéz megölni.Kb erről szól a film,van benne egy kis szerelmi vonal is,de szerintem aki ilyen mozikra bukik,az nem emiatt fogja megnézni.

Jó kis film,egyszer-kétszer megéri megnézni,kicsit az X-man meg az Ong-Bak keveredik benne,nekem bejött.

Legjobb jelenet: a verekedős részek,meg mikor a csávó őrangyala megjelenik...

Letöltés:
http://www.mediafire.com/?vu80g0urvznr3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése