Higurashi no naku koro ni (2007)


Maebara Keiichi nemrég érkezett az eldugott kis falucskába, Hinamizawa-ba. A meglehetõsen aprócska iskolában gyorsan összebarátkozik a vele egykorú és kicsit fiatalabb diákokkal is, akik: Rena - egy nagyon aranyos, állandóan pironkodó lány; Mion - egy belevaló, laza csaj; Shion - Mion ikertestvére, talán egy kicsit komolyabb nõvérénél; Rika - kedves, kötelességtudó kislány; Satoko - Rika legjobb barátnõje, akinek rendesen fel van vágva a nyelve.
Keiichi idõközben tudomást szerez a majdnem megvalósult duzzasztógátról, és a különös balesetekrõl az építkezés területén. De amikor bármelyik lányt kérdezi erről, falba ütközik. Tagadnak mindent, viszont a szeméttelepen talált újságcikk éppen ezekről a balesetekről ír... Ráadásul a falusiak Oyashiro sama (a hely Istene) átkáról suttognak. Vajon mi az igazság? Tényleg elhallgatnak valamit a lányok? A rejtély megoldása Keiichire vár...


Még egy japán film,ami anime alapján készült.Én nem láttam az animét,de utána olvasgatva azt írják,hogy az sokkal jobb,mint a film és izgalmasabb is.Nos,ezt én nem tudom,de a filmről tudok véleményt nyilvánítani.
Az eleje nagyon gyengén indult,bénának tűntek a színészek,lapos volt az egész,nagyjából fél óra unalom volt.Később egyre másra derültek ki dolgok a kis csendes falucska lakóiról és innentől már egyáltalán nem nevezném unalmasnak a filmet.Bár a legtöbb dolog előre sejthető végig,azért bőven akad meglepetés,főleg a doki segédjével kapcsolatban és Keiichi osztálytársairól is megtudunk jó pár titkot.Igazából számomra a film vége is titok marad,mivel nem igazán értem,hogy akkor most hogyan és ki gyilkolt pontosan,csak elképzeléseim vannak,de ebbe inkább nem megyek bele.
A táj nagyon szép,a kis falu egy erdőben van,körülötte folyók,tavak,hegyek,remek lett a helyszín kiválasztása,de gondolom ez már az anime miatt adott is volt.A színészek játéka azonban végig hagy némi kívánnivalót maga után,de a jó sztori miatt nálam ez még belefér.Ajánlott....

Letöltés:

http://download.hellshare.hu/higurashi/higurashi-no-naku-koro-ni-la-dvdrip-hunsub-japdub-j-m-part1-rar/2865605/
http://download.hellshare.hu/higurashi/higurashi-no-naku-koro-ni-la-dvdrip-hunsub-japdub-j-m-part2-rar/2865658/

Felirat:
http://www.4shared.com/document/RII2Zhj0/HigurashinoNakuKoroniLADVDRipH.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése