Haláli hullák hajnala (2004)


Shaun a törzshelyén, a Winchester Pubban tölti zsákutcába jutott életét legjobb cimborája, Ed társaságában, emellett állandóan veszekszik az anyjával és elhanyagolja a barátnőjét. Amikor Liz kiteszi a szűrét, Shaun rászánja magát, hogy ráncba szedje életét. Újra el kell nyernie barátnője szerelmét, rendbe kell hoznia a kapcsolatát anyjával, és szembe kell néznie a felelősségteljes felnőttkor nehézségeivel. Balszerencséjére azonban zombijárvány tör ki. Shaun, Ed, a mama és a mostohaapa, valamint Liz és barátai a Shaun által ismert legbiztonságosabb helyen, vagyis a Winchesterben barikádozzák el magukat.

Az egyik legjobb horror-paródia,amit valaha készítettek.Persze kicsit elfogult vagyok,mivel ez egy angol film és én imádom az angol fekete humort,de ez akkor is rohadt jó film.

Kicsit nehézkesen indul,de amint az első zombik megjelennek már szállnak is a poénok.Shaun és Ed haláli figurák,mint két hülyegyerek,mégis nagyon okosan elbánnak a zombikkal.Elnézést,az olyanokkal,mivel Shaun nem szereti a "z" betűs szót.

Főhősünk monoton életét rendesen felborította az élőhalottak hordája,de mégis valami hétköznapiságot visz bele: ugyanabban a kocsmában ugyanazokkal az emberekkel bújik el,akikkel és ahol amúgy is szokott lenni.A végén persze happy end,de addig rendesen leamortizálnak dolgokat:)))

Nem részletezném a filmet,rohadt jó tényleg,én már többször is láttam,nem igazán lehet megunni.Feltétlenül látni kell mindenkinek,aki szereti a beteg poénokat és a horrort.Nálam ez egy 10/10-es film,csak ajánlani tudom!!
Legjobb jelenet: mikor az ex-színésznő oktatja Shaunt és a többi barátjukat,hogy hogyan legyenek zombik.
 
Letöltés:
http://www.zshare.net/video/7957641891f0e83d/
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése