Leszármazottak (2008)


A meghatározatlan jövőben a földet lepusztította az emberiség és a levegő egy rejtélyes vírussal szennyeződött, mely az embereket zombikká változtatta. Csak néhány gyermekben fejlődött ki az immunitás a fertőzéssel szemben és csak ezek alkalmazkodtak a szélsőséges körülményekhez és ezáltal túlélték a katasztrófát. Camille, a kilenc éves kislány magányosan kóborol a kietlen, kihalt tájon és menekül a zombik és a fegyveres katonák elől, akik ott portyáznak, hogy elpusztítsanak minden fertőzött egyént. Azonban a kislány ráakad pár hozzá hasonló gyerekre, akiknek szintén egy hasonló visszatérő álmuk van, ami szerint mindegyikük végzete az óceán. Együtt próbálják meg túlélni az óceánhoz vezető utat és megmenekülni a katonaság elől, akik ugyanúgy el akarják pusztítani őket, mint a zombikat.


Nagyon alulértékelik a filmet,pedig egyáltalán nem volt rossz.Kicsit más szemszögből mutatja be a zombikat,a jövőt és az emberiséget,de ettől függetlenül egy érdekes és nézni való kis alkotás lett.

Főhősünk egy kislány,Camille,aki anyját elveszítve egyedül keres magának élelmet és vizet a kipusztult városokban,ahol még katonák is kergetik,akik a zombikkal együtt meg akarják ölni a Camille-hoz hasonló gyerekeket.Ezt mondjuk nem értem,hogy miért kellene megölni azokat,akik immunisak a vírusra,miért nem kérnek segítséget.Na,mindegy,mert így végül is volt egy ellenség,mivel a zombik nem bántották a kiválasztott gyerekeket.

Camille és útközben szerzett barátainak egy célja van: elérni a tengert,ahol egy hajó várja őket,melyet egy óriási polip őriz: na,ez egy kicsit meseszerű,érdekes volt látni,ahogy egy hatalmas polip kinyúl a vízből és elkapja a helikoptereket,miközben a gyerekek valami furcsa átalakuláson esnek át...Na,az is egy elég meseszerű valami lett,valahogy nem illett a horror műfajához..

Ami nagyon jó volt,az a képi megjelenítés: az egész film olyan szürke volt,de amikor valahova vér fröccsent (akár a kamerára is) az élénk pirosban látszott.A visszaemlékezések is színesebbek lettek,ami nekem nagyon is bejött..Ráadásként pedig az utolsó pár perc a tengernél is kiszínesedett.

Mindenképp érdemes megnézni a filmet,elgondolkodtató,és nem mellesleg szerintem egyedi a műfajában...Nem hosszú,alig több mint 60 perc,ennyit mindenki nyugodtan rászánhat...

Legjobb jelenet: a film eleje,amikor bemutatják a lerombolt várost és a kislány viszontagságait...

Letöltés:
http://www.zshare.net/video/7926503954ccf1e1/

Felirat:
http://www.podnapisi.net/en/solos-2008-feliratok-p805363



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése