Zombik városa (2005)


Az egyszerű, békés Berkeley-t bájos halászközösség lakja. Az élet kimondottan édes, az emberek végtelenül barátságosak, mintha minden csak arra várna, hogy hirtelen és végletesen megváltozzon. A tőzsgyökeres Rene - miután egy bank a családi tartozás fejében ráteszi a kezét a farmra, ahol felnőtt - elhatározza, hogy elhagyja a kis települést, és átköltözik egy nagyobb városba a nagyijához. Hirtelen azonban meteoritok szelik keresztül az eget, és becsapódva a városba egy földöntúli fertőzést terjesztenek el, amivel a helyzet sokkal szörnyűbbé válik, mint amilyet bárki is valaha álmodhatott volna. Ugyanis a fertőzés folytán élőhalottak tömege lepi el a várost emberi húsra éhezve, körbekerítve a rémült Rene-t. Szerencsére azonban Rene-nek sikerül menedékre lelnie a város bolondja, Marion elszigetelt farmházában, ahol találkozik négy további kétségbeesett túlélővel. Együtt már van esélyük szembeszállni az élőhalottak kóborló csapataival, miközben kénytelenek ráébredni arra, hogy ami körülveszi őket, az sokkal több, mint egy szimpla fertőzés...


Na ez az a film,ami annyira szar,hogy  már jó.Annyira bénán sikerült benne minden és mégis megfogott valami benne.Talán a zombik...vagy a poénos helyzetek...vagy nem is tudom mi..

A szövegvilága egészen addig nagyon idióta,míg a rendőr csávó benne van: az általam ismert obszcén kifejezések nagy részét felsorolja,illetve néhányat elég sűrűn ismétel is benne.Kollégája pont az ellentéte,csendes,visszahúzódó nő,aki fejből vágja a törvényeket.Kis csapatunkban ott van még Marion,akit elraboltak az UFO-k,Rene,az ex-szépségkirálynő illetve Wayne és terhes barátnője.Ők hatan menekülnek a zombiktól,akik kivételesen nem valami gyilkos járvány miatt,hanem meteoritok által lettek azok,amik.Miután elbújnak,majd előbújnak és lemészárolnak néhány élőhalottat UFO-k is jelennek meg,akik elvileg az egészért a felelősek.

Elég zavaros volt minden a sztoriban,de mégis jól követhetőek a filmben a dolgok,ettől függetlenül egy-két dolgot kihagytam volna,mint pl a zombihalak.Az egy egész beteg dolog lett benne.Nagyon beteg.
A látvány fasza "zombis",kellően véres és megfelelően brutális,de mivel félig meddig vígjátékról van szó,ezért néha kicsit gagyi is.Gagyi,de mégis jó:))

Ebből a zavaros leírásból annyit tudnék röviden összefoglalni,hogy egy bizonyos hangulatban kell elkapni a filmet és akkor nagyon odabasz majd,ellenkező esetben csak egy szimpla zombis horrornak fog tűnni.

Legjobb jelenet: nem a legjobb,hanem a legbetegebb: a zombihalak.Tudom,írtam hogy nem kellettek volna,de mégis,annyira szar,hogy már jó:)))

Letöltés:
http://www.easy-share.com/1911970900/A zombik városa.avi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése