Az alagút (2011)


Forgatócsoport érkezik Sydney egyik elhagyatott vasút alagútjába, nagy sztorit szimatolnak és az meg is találja őket. Carlo Ledesma első egészestés alkotásával rögtön is át is vehette a A Night of Horror International Film Festivalon a legjobb ausztrál rendezőnek járó elismerést és a 17th Annual AIMIA Awardsról is egy díjjal távozhatott. Az ál-dokumentumfilm kedvelői örülhetnek igazán, a történéseket a kamerát cipelő személy szemszögén keresztül láthatjuk. A horrort 14 nap alatt forgatták le nem használt alagutakban.


Ismét egy dokumentum film jellegű horror került elém,ám ezúttal más a stílus,itt nincsenek szép hegyvidéki jelenetek sem pedig 100 méteres trollok,az egész film egy alagútrendszerben játszódik,visszaemlékezések esetén láthatunk csak némi fényt a városban.
A cselekményt maguk a szereplők mesélik,pontosabban azok,akik túlélték a forgatást.Kézikamerás felvételről lévén szó,a kép elég sok helyen szemcsés,többször elmosódik,olykor annyira sötét is,hogy semmit sem lehet látni,ez azonban semmit sem vesz el a film értékéből,sőt,csak fokozza a hatásokat,az ember már-már úgy érni,mintha tényleg megtörtént volna,és simán oda lehet képzelni magunkat.Magyarul elég élethű lett a film és remélem várható majd valamikor folytatás is,amikor is elmagyarázzák és meg is mutatják majd magát a gyilkost.Sajnos belőle nem sok mindent látunk,annyit tudunk meg,hogy az alagútban él és fél a fénytől,meg nagyon erős és nagyon gyors.Ettől pedig elég titokzatos marad a kiléte,ugyanis lehet ő valami ott született mutáns emberke vagy valami földöntúli izé,vagy esetleg valami alakot öltött szellem.
Elég elfogult vagyok a filmmel,mivel nagyon szeretem a kézikamerás mozikat,de mivel a leírás szerint díjat is nyert,ezért biztos nem csak nekem tetszett.Az év horrorja kijelentés erős lenne ide,de eddig mindenképp benne van a topban,ha a REC3 nem lesz elég erős folytatás,akkor az ál-dokumentum filmekben Az alagút viheti a pálmát.

Letöltés:
http://www.filesonic.com/file/1178467784/The.Tunnel.2011.DVDRip.XviD.aAF-Prototype.avi

Felirat:
http://www.hosszupuskasub.com/downloadfilm.php?file=1214269848.zip


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése