A pap - Háború a vámpírok ellen (2011)


Évszázadok óta dúl a háború emberek és vámpírok között. A végső Vámpír Háború veteránja, a legendás katonapap (Paul Bettany) visszavonultan, békében él az egyik utolsó emberi városban, a magas falakkal körülvett, szomorú erődítményben, amelyet kemény kézzel irányít az egyház.Ám egy vámpírhorda elrabolja az unokahúgát (Lily Collins), ő pedig – dacolva az egyházi tiltással – megszegi szent esküjét, és a nyomukba veti magát. A falon kívülre, a végtelen sivatagba vezető hadjáratán elkíséri őt a lány vőlegénye, a senkiföldje egyik nyughatatlan seriffje (Cam Gigandet) és egy katonapapnő (Maggie Q), aki – ha közelharcra kerül a sor – nem evilági tudását is fegyvernek használja.Szükségük is lesz rá a félelmetes világokba vezető útjuk során. Hiszen az ellenfeleik sem evilági lények.


Vámpíros filmek terén nehéz manapság újat mutatni,a karó,a fokhagyma és a kereszt nem újdonság,újabban már fényben járó vámpírok is vannak,itt viszont az ellenségen változtattak,ugyanis nem sima katonák vagy félvámpír emberek veszik fel a harcot a vérszívók ellen,hanem felszentelt,isteni képességekkel felruházott papok szállnak az ellenséggel szembe.
Látványelemekben nincs hiány,vannak itt ocsmány vámpírok,félvámpírok,érdekes motorok,ijesztő városok és persze a harcos papok,akik aprítják a vérszívók seregét.Ők nem használnak fegyvert,szóval főleg késekkel és dobócsillagra hajazó keresztekkel találkozhatunk,mint gyilkos eszközök.
A sztori egyszerű:papunk lányát elrabolják a vámpírok(aki nem tudja,hogy pap az apja),aki ezért vissza akarja kérni az erejét a város vezetésétől,akik nem hisznek neki,és elküldik.Innentől magánakcióba kezd főhősünk és egyedül indul el megmenti gyerekét.Útközben segítsége is akad lánya barátjának személyében,majd később régi paptársnője is csatlakozik hozzájuk.Az ellenségről meg kiderül,hogy valami régi sérelme van és vámpírként neki milyen jó,mert a paptársai nem mentették meg,de a vámpírkirálynő igen.Apropó,vámpírkirálynő,őt mindössze fél percet látjuk a filmben és a végére sem találkozunk vele,nem hal meg a "gyermekeivel",szóval tuti várható egy folytatás.
Nem rossz film,de nem is egy nagy durranás,egyszer mindenképp meg lehet nézni,vagy akár többször is a látványosabb jelenetek közül,de vámpíros mozik terén ez sem váltotta meg a világot.

Letöltés:
http://www.fileserve.com/file/NdJd9pg

Felirat:
http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/4187258/priest-hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése