Az utolsó hét (2010)


A The Last Seven a Föld utolsó hét életben maradt emberéről szól, s az ő kálváriájukról, melyet a kihalt világban élnek meg.Felütése pofonegyszerű és nézővonzó, hiszen a Föld utolsó hét életben maradt emberéről szól, egy politikusról, egy tinilányról, egy katonáról, egy külföldiről, egy elemzőről, egy hívőről és egy vezetőről. Ők azok, akik nem tudják magukról, hogy kicsodák, csak azt, hogy nem bíznak a másik hatban. S, ha mindez nem lenne elég a konfliktushoz, akad még valaki, aki nem tartozik “az utolsó hét” közé, lévén “ő” valami más.


Jó ideje a gépen van már ez a film,először még nem volt hozzá felirat,azért nem néztem meg,később el is felejtkeztem róla,de mivel tegnap eszembe juttatták,gondoltam ideje lesz ránézni.És milyen jól is tettem ugyanis időközben lett hozzá felirat,így pedig már semmi sem akadályozhatott meg,hogy rászánjam azt a 80 percet.Nem bántam meg...
A film nagyon hasonlít a Vanishing on the 7th street-re,azonban vannak lényegi eltérések.Először is itt nem tudunk semmit sem,hogy pontosan miért is tűntek el az emberek és hogy hogyan,míg a VOT7S-ben legalább van arról fogalmunk,hogy mi lett velük.Itt is csak pár szereplő van,ami nem eltérés,hasonlóan vannak viták is,azonban a TL7-ben van egy plusz fő is,aki valamiért nem odavaló.Nagyon eltérés a befejezés is,hisz míg a Vanishing... azzal ér véget,amivel kezdődött,addig itt teljesen máshol lyukadunk ki,de legalább tudjuk,hogy hogyan is kerültünk oda.
Az utolsó hét egy nagyon kerek film,még akkor is,ha az eleje és a vége teljesen elüt egymástól,amit a film nézése közben szerencsére nem is fog sejteni a néző,talán a vége felé van az,amikor már sejthető,hogy itt bizony valami másról van szó.
Nagyon nézős film,mindenkinek ajánlott,aki szereti a meglepetéseket és az izgalmakat remekül tálalva.

Letöltés:
http://www.fileserve.com/file/W8QRYFb

Felirat:
http://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/4037173/the-last-seven-hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése