Hellevator (2004)


Ez az őrült japán cyberpunk igencsak sokféle címen ismert, már ha lehet azt mondani egyáltalán, hogy ismert. Ha valaki véletlenül belefut a The Bottled Fools vagy a Gusher No Binds Me, esetleg a Gusha no Bindume  címek egyikébe, akkor erre a filmre kell gondolni. S bizony jó dolog, ha az ember találkozik egy ilyen filmmel, mert ez aztán nagyon nem egyszerű. Földhöz vág és megtapos, majd mikor már egyáltalán nem számítanál rá még jól szemen is köp, hogy végül egy vágással kivégezzen. Rétegfilm  a javából, aki nem elég nyitott az ilyesmire az biztos borzalmasnak találná, de valószínűbb, hogy ők még soha csak hallani sem fognak erről a műről.


A leírás szerintem mindent elárul,nem egy egyszerű filmről van szó.A karakterek,a helyszín,a cselekmény,a látvány mind-mind érdekesek,furcsák,de egyben bizarrak is.

A film elején egy alagútban vagyunk,ahol egy diáklány cigit vásárol,amit tilos az országban.A megfigyelő kamerák egyből ki is szúrják,majd a rendőrök igazoltatni akarják,erre ő eldobja a cigit,majd menekülni kezd.Utánalőnek,az ott lévő benzines tartály kiborul,és....

Egy liftben vagyunk,ahol 6 furcsa ember van a kezdetekkor.Később kiszállnak egy páran,beszállnak mások a helyükre.Ez a lift egyébként nem egy szimpla lift,egy föld alatt felépült város szintjei között fuvarozza az embereket: a legalsó szint a csóróké,a legfelső pedig a hivatalé.

Na szóval ki be szállnak az emberek,majd szólnak a liftes csajnak,hogy meg kell állnia a 99-es szinten,ami az elítéltek szintje.Beszáll két rab,két fegyőr,az egyik azonban nem tart velük.A két rab beszállásával kezdődnek a bonyodalmak...

....megtörténik a robbanás,a rabok elszabadulnak,a fegyőrt megölik,az utasokat és a liftes terrorizálják (legalábbis a kisebbik)..Eközben egy fiatal férfi csak ül a sarokban,fején egy fejhallgatóval.

Miután megszabadulnak a raboktól,kiderülnek bizonyos dolgok mindenkiről,hála a diáklány telepatikus képességeinek.

Hűű,egy kicsit zavaros,tudom,de aki megnézi a filmet,az úgy is ezt fogja gondolni róla.Tinivígjátékok rajongói messzire kerüljék..

Legjobb jelenet: a két rab beszállása és az azt követő részek nagyon jók lettek.A kisebbik alkotott rendesen,a nagydarab meg érdekes figura volt..

Letöltés:
http://rapidshare.com/files/401959125/H.T.B.F.By_Shag.part4.rar.html
http://rapidshare.com/files/401966136/H.T.B.F.By_Shag.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/401975674/H.T.B.F.By_Shag.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/401984108/H.T.B.F.By_Shag.part3.rar.html

Felirat:
http://www.allsubs.org/search-subtitle/The+Bottled+Fools++Hellevator+no/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése