A légy 1-2 (1986-1989)


Seth Brundle (Jeff Goldblum) megszállottan dolgozik teleportáló gépén. Már csak egyetlen kísérlet van hátra, egy élőlényen is ki kell próbálnia a gépet. Saját magán kezd kísérletezni, ám a teleportálás pillanatában egy légy is bejut a gépbe. Seth a kísérlet végén még nem is sejti, hogy testének genetikai állománya összekeveredett egy légyével. Hamarosan furcsa tüneteket észlel magán: ereje és teljesítőképessége emberfelettivé válik, és teste is elképesztő változásokon megy keresztül. A férfi lassan félig légy, félig ember szörnnyé alakul.

Seth Brundle, a tudós különleges fia a genetikai hibának köszönhetően csak részben ember. Már ötéves korában felnőttnek néz ki és gondolkodik, ám apjára ütött: az ő szervezetében is ott dolgoznak egy légy génjei. Sőt, még egy veszély leselkedik rá: bár a tudomány áldozata, most tudósok őrizetére bízzák, és azok, akiknek gondoskodniuk kellene róla, inkább a saját céljaikra szeretnék felhasználni őt.











Egymás után néztem meg a két filmet,így állíthatom,az első jobb lett,de a második gusztustalanabb,legalábbis barátnőm egyáltalán nem bírta a "trutyis" részeket.Megjegyzem,mindkét film szereposztása jó lett,a sminkmester előtt pedig meghajlok,'80-as évek végén kevesen tudtak ilyet összehozni.

Az első rész kicsit nehézkesen indult,először csak egy kis szerelmi csetepaté,meg egy kis románc látszott kibontakozni,a professzor találmányáról nem sok szó esett.Aztán jött főhősünk féltékenysége és a végzetes hiba: teleportálta magát egyik gépből a másikba,de közben történt egy kis hiba is,egy légy került a gépbe,míg ő is benn volt.Ezen kis baki miatt a doki először még csak erősebbnek,fittebbnek érzi magát,aztán a gyors mutálódás és kezdődik az életéért vívott harc.

A második rész nagyjából ott kezdődik,ahol a másikat befejezték,a doki nője megszüli közös csemetéjüket,akit azonnal el is zárnak egy laborba.Az ifjú gyorsan fejlődik,5 éves korára már egy 20 évesre hasonlít és össze is melegedik az egyik alkalmazottal.Ez a románc,akárcsak az apjáé,szintén hamar véget ér,mivel a fiú is mutálódni kezd,Megszökik a laboratóriumból a szerelmével,ám később mégis visszakerül és szemtől szembe találja magát nevelőjével,a cég lelketlen igazgatójával.

Jó kis film mind a kettő,azonban gyenge gyomrúaknak nem ajánlom.Fogyasztása ebéd előtt ajánlott:)

Legjobb jelenet: a metamorphozist mindkét részben nagyon jól ábrázolták.

Letöltés: A légy 1
http://www.fileserve.com/file/5GthFXW

Letöltés: A légy 2
http://data.hu/get/1970096/L2.part1.rar
http://data.hu/get/1970097/L2.part2.rar
http://data.hu/get/1970098/L2.part3.rar
http://data.hu/get/1970099/L2.part4.rar
http://data.hu/get/1970100/L2.part5.rar
http://data.hu/get/1970102/L2.part6.rar
http://data.hu/get/1970104/L2.part7.rar
http://data.hu/get/1970105/L2.part8.rar

Jelszó: kgb-site.net




1 megjegyzés: