Viharsziget (2010)


Az Oscar-díjas rendező, Martin Scorsese legújabb filmje két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule története, akiket egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre rendelnek nyomozni. A szigeten egy erőd-szerű elmegyógyintézet áll beteg bűnözők számára, és innen szökik meg rejtélyes körülmények között egy gyilkosságért elítélt nő.

"Martin Scorsese számára egy ügyes thriller előadása kisebb ujjgyakorlat, amit anno A rettegés fokának remakejével sikeresen bizonyított. A Viharszigetnél jóval komolyabban vette feladatát, hogy megalkothassa minden idők egyik legsötétebb, legszomorúbb és legfélelmetesebb thrillerét. A Mester legjobb filmje a Nagymenők óta."

"Egy elhagyatott szigetre száműzött elmegyógyintézet falai között megmagyarázhatatlan események történnek az ötvenes évek Amerikájában. Martin Scorsese Viharsziget című filmjében őrült a beszéd, de van benne rendszer. "


 Sokat halogattam a film megnézését,egy munkatársam szerint ugyanis unalmas és semmi akció sincs benne.Azt hiszem legközelebb,ha látom lecsapom...

Scorsese legújabb,két órás alkotása minden,csak unalmas: ez így ízig-vérig izgalmas és meglepő fordulatokkal teli thriller.Először féltem attól is,hogy Dicaprio elbassza elrontja majd a filmet,de remek választás lett a rendőrbíró szerepére.

Lassan indul be a sztori,az elején kis hajókázás,kis tengeri betegség meg egy kis ismerkedés után főhőseink már úton is vannak a Viharszigetre,ahol mentálisan zavart embereket őriznek.Megérkezvén elveszik a fegyvereiket és elmondják a szabályokat: A épület a férfiaknak,B a nőknek a C pedig a legelvetemültebbeknek,oda pedig csak a fődoki és a főparancsnok engedélyével mehetnek.Itt kitérnék arra is,hogy a főparancsnoknak nem sok szerep jutott,pár mondat elejéig látni csak a filmben.Na,de mindegy is,nem róla szól a film.

A rendőrbírók egy eltűnt rab,vagy ahogy ott mondják,beteg miatt érkeztek,aki csak egy cetlit hagyott maga után.Csodával határos módon aztán előkerül a nő,teljesen sértetlenül,ami kicsit beindítja a néző fantáziáját.

Főhősünket eközben egyre erősebb képzetek és fejfájás gyötrik,ezért elindul felfedezni a szigetet,először még társával,később egyedül.

Ennél tovább nem regélem a sztorit,iszonyat jó film,aki csak teheti,nézze meg.Scorsese fanoknak kötelező,thriller rajongóknak pedig erősen ajánlott.

Legjobb jelenet:  a legjobb jelenet maga a sztori volt...

Letöltés:
http://sharingmatrix.com/file/10128389/Viharsziget-cd1.part1.rar
http://sharingmatrix.com/file/10128435/Viharsziget-cd1.part2.rar
http://sharingmatrix.com/file/10127827/Viharsziget-cd1.part3.rar
http://sharingmatrix.com/file/10534791/Viharsziget-cd2.part1.rar
http://sharingmatrix.com/file/10534819/Viharsziget-cd2.part2.rar
http://sharingmatrix.com/file/10534831/Viharsziget-cd2.part3.rar


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése