28 Nappal Később (2002) / 28 Héttel Később (2007)

Jim (Cillian Murphy) felébred a kómából, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár: túlélő, mindentől rettegő menekülők. És nemsokára találkoznak azokkal is, akik elől menekülni kell. Egykor emberek voltak, ám a gyilkos vírusnak köszönhetően már csak fékevesztett őrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez
elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen.




Fél év telt el azóta, hogy egy vírus néptelen metropolisszá változtatta Londont. Lakóit gyilkos dühre sarkallta: a fertőzöttek egymást irtották ki. Az Egyesült Államok megszálló hadserege azóta helyreállította a rendet, szigorúan ellenőrzött és védett körzeteket hozott létre, és a kevés túlélő visszaköltözhet a városba. Közöttük van Don is a gyerekeivel. A kiskamaszok az eltűnt anyjuk után kutatnak a romok között, és meglepetésükre meg is találják. Az orvosok vizsgálni kezdik az asszonyt, hogyan maradhatott életben a fertőzött területen. Közben újra felüti fejét a járvány.


Ez az a film,ahol a második részről hamarabb hallottam,mint az elsőről,így majdnem egyszerre néztem meg a kettőt,csak sajnos nem az előzményekkel indítottam.Na,mindegy,mivel mindkét rész kiemelkedő a műfajban.

Igazából nem zombis filmek,hiszen egy vírus miatt 'dühkórt' kaptak az emberek és csak simán megakarják ölni a többi embert,az meg hogy ezt olyan módon teszik,mint a zombik,hát az az ő dolguk...

Nekem kurvára bejön,hogy ezek az élőhalottak fertőzöttek nem lassú csiga módjára üldözik a népet,hanem futnak,rohannak utánuk,és mivel őket csak egy cél vezérli,ezért nem sok mindennel állíthatóak meg.

Látszik a filmen,hogy nem amerikai gyártmány,hanem európai (angol,francia),nincs benne ez a fiatalokat felvonultatom dolog,ami plusz még egy jó pont.A színészek játékával nincs is semmi problémám,csinálták,ami kellett.A zombik is jól sikerültek,elég ilyesztőek lettek,nem volt a gond a látvánnyal.A sztori is okos lett,bár némi hiba azért akadt benne,de én elnézem az alkotóknak.Még egy jó pontnak venném a film zenéjét,ami valami iszonyat jól sikerült,külön be is szereztem.Hangulatos,rémisztő és a jó rossz ott vannak,ahol lenniük kell.

Minden horror (és nem horror) rajongónak ajánlom a filmet,messze kiemelkedő alkotás a sok szutyok mellett.

Legjobb jelenet:  mindkét részben a zombik a legjobbak,külön jelenetet nem tudnék kiemelni,egyben jók a filmek :)

Letöltés: 28 nappal később
http://www.wupload.com/file/151763576

Letöltés: 28 héttel később
http://download.hellshare.hu/28h/1915963





5 megjegyzés:

  1. A jelszó: gezuka, de hibás a becsomagolt fájl.

    VálaszTörlés
  2. kriszy a jelszó és nem hibás bocsika.

    VálaszTörlés
  3. segítsen valaki aztirja a 28 héttel későbbre mikor csomagolom hogy kell a part 3 pls help

    VálaszTörlés
  4. HUNjozsi: kicseréltem a linkeket, így működnie kellene.
    A továbbiakban is próbálok majd avi-ban felrakni filmeket, sok a gond a rar fájlokkal :S

    VálaszTörlés