Daybreakers - A vámpírok kora (2009)

2019-et írunk. Egy rejtélyes járvány a Föld lakosságának többségét vámpírrá változtatta. A megmaradt emberiség a kihalás szélére került, veszélyeztetett, másodrangú faj lett. Bujkálni kényszerülnek, mert vadásznak rájuk, és farmszerű telepeken ipari méretekben csapolják vérüket. Egyedül Dr. Edward Dalton hematológus kutatón múlik - aki szintén vámpír, de nem fogyaszt emberi vért -, hogy tökéletesítsen egy mesterséges vérkészítményt, aminek fogyasztásával a vámpírpopuláció fennmaradhat, és talán a megmaradt emberi életek is megkímélhetők. Ám az idő és a remény egyre fogy - amíg Ed nem találkozik Audrey-val, egy túlélő emberrel, és az ő segítségével áttörést érnek el a szer fejlesztésében. Felfegyverkezve a titkos tudással, amiért az emberek és a vámpírok egyaránt ölni készek, Ed harcba száll saját fajával, és ez a csata eldönti az emberiség sorsát.

Egy nagyon jó sztoriból felépülő,ám kicsit túl gyors cselekménnyel rendelkező film a Daybreakers.Nálam bejött,hogy a vámpírok a világ urai és hogy az emberek vannak a kihalás szélén,legtöbbször ez fordítva szokott lenni a vérszívós filmekben.

Kicsit csalódtam is azért a filmben,vámpíros moziban több véres jelenetet vártam volna,itt viszont csak utolsó pár percben kapunk brutális akciókat (de ezek legalább tényleg BRUTÁLISAN véres akciók :-)  ).Ami még érdekes volt számomra,az a vámpírok felrobbanása haláluk esetén,ilyennel még nem igazán találkoztam (gyorsan elégő vérszívókkal igen,de az más mint ez volt).A tipikus 'Dracula'-s elemek itt is megvannak: napfény,karó a szívben=halál,emberi vér=élet.Még egy valamit tettek hozzá,ami számomra ismeretlen volt: ha egymás vérét szívják a vámpírok akkor megőrülnek és 'korcs'-ok lesznek.Lehet,hogy ez csak nekem volt újdonság,de nem volt annyira rossz megoldás.

A szereplők jól alakítják a karakterüket,de ilyen kaliberű színészektől ez el is várható: Ethan Hawk,Sam Neil,William Defoe...Utóbbit külön kiemelném,nekem bejött az alakítása,a szerepet mintha ráöntötték volna:-)

Röviden ez egy jó film,10-ből nálam simán 8.5-ös,akár többszöri megtekintésre is ajánlott.Jó szórakozást hozzá!!!

Legjobb jelenet: amikor Bromley-t bezárják a liftbe és a saját katonái marcangolják szét :-)

Letöltés:
http://www.sharingmatrix.com/file/9437331/Daybreakers.part1.rar
http://www.sharingmatrix.com/file/9437543/Daybreakers.part2.rar
http://www.sharingmatrix.com/file/9437601/Daybreakers.part3.rar
http://www.sharingmatrix.com/file/9437649/Daybreakers.part4.rar
http://www.sharingmatrix.com/file/9441679/Daybreakers.part5.rar



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése