Dante Pokla (2010)

A Dead Space-hez hasonlóan, Dante is megkapta a maga kis egész estét betöltő animejét. Az anime szót csak azért fogom használni, mert ha azt írom, hogy mese, az gyerekesnek hangzik, ez pedig minden, csak nem gyerekes. Aki ismeri Dante Alighieri La Divina Commedia, avagy az Isteni Színjáték című szerzeményét, nos még az is félredobhatja egy kicsit a művet, mert mind a játéknak, mind ennek az animének csak egy ugródeszka. A sötét erdős rész ahogy a játékban ( majd egy DLC formájában), úgy az animéban is elenyésző rész, mondhatni csak utalás szinten tűnik fel, és mire észbe kapunk, Beatrice már meg is halt. Sebaj, legalább gyorsabban bepörögnek az események. Ahogy az alapműben, itt is feltűnik Vergilius, aki végigvezeti, megmutatja Dantenak a pokol kilenc körét. Persze az utolsóban már nem kíséri el, mert ott már Lucifer van. Azt hiszem ennyi elég is a történetről. Aki ismeri a klasszikus irományt, az vegye azt, és jól csavarja ki, mint a véres törölközőt.


Nem,ez nem mese,ez anime és annak is a durvább fajtája,szigorúan 18 felett ajánlom csak.A címből és a történetből már kiderült,hogy a mű a Dante Isteni színjáték-át dolgozza fel a maga módján.Kicsit véresebb,kicsit nem is mindig úgy van,ahogy lennie kell,de nagyon jól sikerült,annyi biztos.

Dante egy kigyúrt,de szálkás gyerek (aki néz animéket,az tudja,hogy legtöbbször ilyenek a főhősök),aki igyekszik szerelmét megmenteni Lucifer karmai közül.Ezt az elején karddal teszi,majd legyőzve egy démont annak kaszája segítségével aprítja tovább a pokol lakóit.Végigjárva a poklot főhősünk sok mindenre rájön,amit földi élete során nem vett észre,felfedezi önmagában is a hibáit,amiben Vergilius és talán Lucifer is a segítségére van.

Látványos akciójelenetekkel tarkított,véres,horror anime ez,szigorúan felnőtteknek.Ha szereted a rajzolt belezést és öldöklést,akkor ezt imádni fogod :-)

Legjobb jelenet: a csata a főgonosszal.

Letöltés:
http://hotfile.com/dl/41833505/8fdadcd/dante.swz.hu.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/41833506/e8baf45/dante.swz.hu.part2.rar.html




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése