Ház a temető mellett (1981)

Áll egy ház a temető mellett, ahová nem érdemes betérni, főleg nem ott lakni.

Van egy ház a temető szélén, ahova minden baljóslatú előzmény ellenére is beköltözik egy család.
A kisgyereknek több látomása is van. Mindíg lát egy kislányt aki segít neki. Elmagyarázza a dolgokat és biztatja, hogy ne menjen be a házba. De ő ezt nem sokszor tartja be...


Szeretem a régi horrorokat,ezért is vágtam bele ebbe is (meg persze a rendező neve miatt is: Lucio Fulci),és nem kellett csalódnom.

Már a film eleje egy gyilkossággal indul,így egyből a monitor elé szegezett ez a klasszikus horror.Igaz,utána sokat kell várni a következő igen véres jelenetre,de addig legalább elmagyaráznak dolgokat és izgulhatunk,hogy mi fog történni.

A 3 felnőtt szereplő nem igazán nyújtott semmi kiemelkedőt,a két gyerek közül pedig inkább a kislány volt az,aki nagyon jól játszotta a rá kiosztott szerepet.A férfi és a két nő inkább csak statiszták voltak,igazán nem is róluk szólt a film (szerintem)...

Mindent összevetve ez egy jó film,igazán véres (még ha kicsit kevés) gyilkolászással és ügyes gyerekszereplőkkel.A rendezésben engem kicsit zavart,hogy minden szereplőnek fél óráig mutatja 2 centiről a kamera a szemét,de hát ennyi hiba belefért nálam:-) (Ja,és szerintem a denevéres jelenet nem kellett volna,semmi extrát nem nyújtott és elég gagyira sikerült.)

Legjobb jelenet: az eleje,mikor a csajnak hátulról a fejébe szúrja a kést és az a száján jön ki.:-)

Letöltés:
http://duckload.com/download/776465/The_House_by_the_Cemetery.avi

Felirat:
http://duckload.com/download/776467/The_House_by_the_Cemetery.srt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése