Battle Royale 1-2 (2000-2003)

Az új évezred végén Japán az összeomlás szélén áll. A munkanélküliség örökös probléma, a nemzet fiataljai között terjedő erőszak pedig lassanként kezelhetetlenné válik. Iskolás gyerekek fegyverrel bántalmazzák tanáraikat az órák alatt, a sokat kritizált és már majdnem megdöntött kormány pedig új, radikális intézkedésre határozza el magát: a Battle Royale  bevezetésére.
Egy volt tanár felügyeletével és irányításával véletlenszerűen kiválasztott iskolai osztályokat szállítanak egy lakatlan szigetre, és arra kényszerítik őket, hogy a végsőkig küzdjenek, harcoljanak egymás ellen. A törvény szerint csak egyetlen túlélő maradhat. Ő egymaga visszatérhet, hogy bizonyítsa: a kormány igenis képes kordában tartani az erőszakra hajlamos fiatalságot.
40 diák, 1 sziget, 3 nap arra, hogy megöljék egymást. Az utolsó túlélő hazamehet. Kezdődjék a játék!





3 évvel azután, hogy Nanahara és Noriko túlélte a Battle Royale játékot, a fiú vezette államellenes csoport háborút hirdet a lelketlen felnőttek ellen. Az állami vezetők azonban úgy vélik, legjobb megoldás egy új típusú Battle Royale létrehozása. Ismét robbanó nyakperecet és fegyvereket kap tehát egy osztálynyi tinédzser, hogy elvegye Shuya Nanahara életét a sajátjáért cserébe...















Szeretem a japán filmeket,mindig meglepnek valamivel,bár azt mindig előre tudom,hogy egy japán horrornál számítani is kell a meglepetésre.Ez a Battle Royale-nál sem volt másképp.A film az azonos című könyv alapján készült,amit én nem olvastam,bár ahogy lenni szokott,állítólag itt is jobb a könyv a mozinál.

A történet nekem nagyon bejött,az az elgondolás,hogy 'küldjünk diákokat egy szigetre,hogy lemészárolják egymást,aztán meg nem kell rájuk költeni',hát ez nagyon beteg,de nem kizárt,hogy egyszer idáig jutunk.

A főszereplő srác nem ismeretlen: ő játszotta Yagami Light-ot a Death Note-ban,és bár ez egész más szerep,remekül adta el magát az én esetemben.A többi szereplő nekem kicsit sok volt,durván túljátszotta magát némelyik....

Diákokhoz képest ők is meglepően jól bántak a kapott fegyverekkel,mindenki tudta mit hogyan kell csinálni.Az viszont enyhén durva volt,hogy a gyerekbe belelőnek 100-szor,de csak a 101-re hal meg.Ugyan már,ennél kicsit lehetett volna realisztikusabb a dolog.

Azt még most sem tudom eldönteni,hogy melyik rész tetszett jobban,de az biztos,hogy mindkettőnek megvan a maga vonzereje.Aki még egyiket sem látta,annak ajánlom a filmet,de mindenképp az elsővel kell kezdeni,mivel a második rengeteget mesél belőle,így nem lenne olyan izgalmas fordítva nézni:-)

Legjobb jelenet:  az első részben a legjobb,mikor a tanár a diák fejébe állítja a kést,a másodikban pedig az utolsó nagy harcjelenet az,ami odabasz nagyon el lett találva :)

Letöltés: Battle Royale
http://www.megaupload.com/?d=RSLNX3OO
http://www.megaupload.com/?d=NK8VRQCL

Letöltés: Battle Royale 2 -A megtorlás
CD1: http://duckload.com/download/780989/brII.cd1.avi
CD2: http://duckload.com/download/781042/brII.cd2.avi




2 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Honnan tudnám ennek a filmnek mindkét (vagy bármelyik) részét letölteni? Mert a linkek sajnos már nem élnek. :(
    Légyszi, aki tud, segítsen ki egy még működő linkkel!

    VálaszTörlés
  2. Én is pont ezt szeretném!! Vagy ha vkinek esetleg meg van, ki is írhatná nekem dvdre, a költségeket természetesen én állom :)

    VálaszTörlés